Recent Posts

Archive

Tags

BH:n kan orsaka stopp i lymfsystemet


Nåt jag börjat fundera på angående användning av bh för oss kvinnor, är hur lätt blodcirkulationen och lymfaflödet störs när vi klämmer in våra bröst i åtsmitande bh:n. Jag hörde nyligen också att t.ex gäddhänget kan vara ett symptom på att lymfan inte kommer ut ur kroppen utan samlas i t.ex våra armar. Det är skrämmande egentligen... Lymfan som produceras i kroppen är ju egentligen slaggämnen, läkemedelsrester, gifter osv som bör få komma ut ur kroppen för att inte orsaka störningar, stagnation och blockeringar i systemet. Bygel-bh:n som består av metall i kuporna är ju den värsta boven, då den samtidigt lyfter upp bysten och gör att brösten inte får sin naturliga ställning och samtidigt orsakar stopp i lymfaflödet. Den som använder mina deodoranter behöver ju inte oroa sig över att lymfakörtlarna i armhålan skulle täppas till, då mina deodoranter inte innehåller aluminium. Så, den lymfa som produceras i kroppen, ska ha möjlighet att rensas ut också. Men, använder vi då en bh som sitter tätt på kroppen, stramar på brösten och innehåller metallbyglar, så kan det orsaka att lymfan inte elimineras dvs inte förs ut.

Det finns naturligare bh-modeller, utan byglar, och som faktiskt känns riktigt sköna att använda. Helst ska de ju vara tillverkade i bomull, förstås. Kolla i affären nästa gång du är på jakt efter en bh.

Jag tänker själv försöka hålla Bh-fria dagar så ofta jag kan nu. När jag t.ex bara hänger omkring hemma, går ut på promenad osv så kan jag lämna bort den ibland. När jag är bland folk vill jag helst nog ha bh:n på mig, eller vid träning kan det kännas obekvämt och rent ut sagt göra ont ifall man inte har ett stöd för brösten.

De med mindre byst har oftast inga problem med att lämna bort sin bh ibland, men vi med större byst upplever att det kan kännas naket, obekvämt eller rent av obehagligt att inte använda den. Men, det går att vänja sig, man kan börja med att t.ex slänga av sig den när man kommer hem från jobbet, under helgen om man är ledig, på stranden i solen i sommar...osv.

Vad har du för tankar kring detta? Upplever du att du är kall kring brösten? Då kan det bero på att lymfan inte cirkulerar som den ska, och det skulle vara viktigt att få igång den igen. Genom att torrborsta kroppen, gärna varje morgon, får du enkelt igång din lymfcirkulation igen.

Tycker du, som jag, att detta är en viktig sak för oss kvinnor och vill sprida budskapet vidare, får du gärna dela mitt blogginlägg. Tack!

#BH #Lymfa #Cirkulation