Recent Posts

Archive

Tags

Detox inför våren


Jag har i flera år tänkt göra en ordentlig detox för kroppen. Jag är medveten om att vi samlar på oss mycket kemikalier, tungmetaller och slaggämnen i kroppen som vi får i oss via miljön, maten vi äter, vattnet vi dricker och luftföroreningar. Dessa kommer oftast inte ut av sig själva, istället lagras de i kroppen. I förra veckan gick jag en kurs i hur jag får ut dessa gifter, så strax innan påsk ska sambon och jag göra en veckas ordentlig utrensning. Nu innan den eliminerar vi bort socker, kaffe, gluten, alkohol och mjölkprodukter, för att detoxen ska löpa mer smärtfritt.

Det är viktigt för våra utrensningsorgan att de kan göra sitt jobb med att få ut tungmetaller och gifter ur vår kropp. Vi slaggas igen och åldras i förtid, vår kropp stressas av att den överansträngs. Huden påverkas också av gifter och slaggämnen i vår kropp. Den blir livlös, torr, färglös och vi kanske får problem såsom klåda, eksem och acne. Därför är det viktigt att vi låter kroppen vila emellanåt, och det gör vi bäst genom att under en tid äta lättsmält och näringsrik mat, vila, meditera, träna måttligt, lära sig att andas rätt, låta tarmsystemet återhämta sig genom att fasta i 18 timmar per dygn, sova tillräckligt osv.

Under detoxen äter man mycket grönsaker, animaliskt protein i form av kyckling och fisk, smoothies, gröna juicer, buljonger. All mat ska helst vara ekologiskt odlad, så att man inte får i sig mer kemikalier.

Denna detox gör man i en veckas tid, man tar också tillskott och örter som hjälper och understöder organen till självläkning, och efter detox veckan fortsätter man gärna att äta på samma sätt en tid för att inte kroppen ska få en chock, om man plötsligt går tillbaka till den kost man åt tidigare.

Det ska bli spännande och väldigt intressant att se hur kroppen fungerar under och efter detoxen. Jag vill slippa min metallsmak i munnen, yrsel ibland och min högkänslighet mot alla kemikalier. Det kanske inte händer efter en detox, men man kan göra denna en gång i månaden ifall det behövs.

#detox #utrensning

Adress - Osoite

M HandMade

Maria Nylund
Björsåkersvägen 2 A 1
68630 Jakobstad
Finland

Ta kontakt - Ota yhteyttä

050 537 1107

  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon