Recent Posts

Archive

Tags

Från Kemikalier Till Ekologiskt


Orsaken till varför jag började tillverka ekologiska hudvårdsprodukter var att i samband med att jag var med om en utbrändhet år 2009, började jag utveckla en känslighet för kemikalier, dofter, ljus, ljud. Jag började reagera på kemikalier som sprayas på alla nya kläder, möbler, hårvårdsprodukter, parfymer osv.

Jag fick symptom som torra ögon, heshet, andningssvårigheter, metallsmak i munnen...

Jag insåg att jag måste börja eliminera dessa kemikalier i min vardag. Jag hade haft kontakt med olika behandlingsmetoder tidigare, reiki, zonterapi, massage, kinesiologi osv, och jag hade fått insikter om att skapa mig ett renare liv i framtiden. Jag fick tips om att jag kunde ha tungmetaller i kroppen, och gjorde ett test främst för att se ifall jag hade mycket kvicksilver, då jag hade sanerat mina amalgamplomber några år innan.

Testet visade bl.a att jag hade en hel del aluminium i kroppen, och det ville jag inte ha mera av, då jag förstod att det idag kan förknippas med Alzheimers sjukdom och påverkar vårt nervsystem negativt. Dessutom lärde jag mig att den deodorant jag använde innehöll aluminium, och när jag smörjde in armhålorna med den, drogs ämnena direkt in i lymfsystemet.

Jag valde att börja experimentera med andra alternativ, testade olika stenar, salvor, sprayer. Tyckte inte att nån av dem funkade på mig, och jag kände en frustration över att kanske ändå behöva gå tillbaka till den jag tidigare använt. Men, så hittade jag ett recept gjort på bl.a kokosolja och tänkte att det kan jag ju testa ännu innan jag ger upp hoppet. Det funkade direkt, jag omvandlade receptet lite och kom fram till ett som funkade på mig.

Det visade sig funka också på de flesta av mina vänner och bekanta som testade produkten. Så, jag fick tillräckligt med bevis för att våga sälja den vidare och kom till Reko-ringen i april 2016 och på den vägen är det... Nu har jag återförsäljare från Karleby i norr till Pargas i söder, och fler återförsäljare kommer med hela tiden.

Deodoranterna är säkerhetstestade via Toxlex i Helsingfors, de är registrerade via CPNP, ett register inom EU för kosmetiska produkter.

Jag vill med mina produkter visa att det finns alternativ till de kemikaliespäckade produkterna vi använder idag. Huden äter allt den tvättas, smörjs och sminkas med och därför är det viktigt att vi använder oss av rena, giftfria produkter.

Jag får positiv respons på mina produkter nästan dagligen, både kvinnor och män tycker om dem och många har kunnat kasta bort den deodorant de använde tidigare och är nöjda med att ha hittat snällare alternativ för kroppen. En hel del av dem säger att de aldrig kommer att använda nån annan deodorant, nu när de äntligen hittat en som funkar. Så det ger mig stor tillfredsställelse att tillverka dessa deodoranter, som så många får hjälp av idag.

Hoppas även att du ska gilla min deodorant!