Om M HandMade

M HandMade är ett Österbottniskt företag som tillverkar ekologiska hudvårdsprodukter av de allra renaste råvarorna. Eftersom huden är människokroppens största organ och äter allt du smörjer in dig med, anser vi att det är av största vikt att man använder sig av så rena, och naturliga produkter som möjligt. Förutom hudvårdsprodukter erbjuder vi också avslappningsbehandlingar i form av zonterapi, reiki och indisk huvudmassage i en lugn miljö. 

 

Företaget är grundat och drivs av mig, Maria Nylund, och produkterna jag tillverkar och säljer står mig varmt om hjärtat. Läs gärna min historia om varför och hur jag valde att starta M HandMade nedan.

 

Varmt välkommen till M HandMade och hoppas att du ska tycka om mina produkter så mycket som jag själv gör! Och, tveka inte att ta kontakt om du har några frågor.

M HandMade Maria.jpg
M HandMade Maria och Krister.jpg

Min och produkternas historia

Orsaken till varför jag, Maria, började tillverka ekologiska hudvårdsprodukter var att jag i samband med att bli utbränd år 2009, började utveckla en känslighet för kemikalier, dofter, ljus och ljud. Jag började reagera på kemikalier som sprayas på nya kläder, möbler, hårvårdsprodukter, parfymer osv. Symptom såsom torra ögon, heshet, andningssvårigheter, och metallsmak i munnen dök upp - och jag insåg att jag var tvungen att så snabbt som bara möjligt börja eliminera onödiga kemikalier i min vardag.

Jag gjorde ett tungmetallstest, vilket visade att jag bl.a hade en hel del aluminium i kroppen, och det ville jag förstås inte ha mera av då jag förstod att det idag kan förknippas med Alzheimers sjukdom & bröstcancer, samt har en negativ påverkan på nervsystemet. Dessutom lärde jag mig att den deodorant jag använde innehöll aluminium, och att ämnena drogs direkt in i lymfsystemet när jag smörjde in armhålorna med den.

 

Jag valde då att börja experimentera med andra alternativ, testade olika stenar, salvor, sprayer. Dock tyckte jag inte att någon av dem funkade på mig, och kände en frustration över att kanske ändå behöva gå tillbaka
till den deodorant jag tidigare hade använt. Men, så hittade jag till slut ett recept gjort på bl.a kokosolja, och tänkte att det måste jag ju testa ännu innan jag ger upp hoppet... Och, det funkade direkt! Jag omvandlade sedan receptet lite och kom fram till ett som funkade på mig. Receptet verkade också funka på de flesta av mina vänner och bekanta som testade produkten, och jag fick därmed tillräckligt med bevis för att våga sälja den vidare. Jag sålde deon första gången i Jakobstads Reko-ring 2016, och på den vägen är det...

Idag har jag återförsäljare i stora delar av Finland, från Karleby i norr till Pargas i söder, och fler återförsäljare kommer med hela tiden. Mina produkter  är säkerhetstestade, och registrerade via CPNP - ett register inom EU för kosmetiska produkter. Produkterna är med andra ord väldigt trygga att använda.

 

Jag vill med mina produkter visa att det finns hud- och kroppsvänligare alternativ till de kemikaliespäckade produkter största delen av oss använder idag. Huden äter allt den tvättas, smörjs och sminkas med och därför är det så otroligt viktigt att vi använder oss av så rena, giftfria produkter som möjligt.

Maria