FAQ - Vanliga frågor

1. Hur använder man Natural Deo?


Man tar en klick med rena fingrar eller en spatel och smörjer in i armhålorna. Vänta tills den absorberats in i huden innan du klär på dig. När du rakat dig rekommenderas att du väntar nån timme innan användning. Ifall du tidigare använt en antiperspirant och byter till en aluminiumfri, så kan du i början känna att du svettas mera, eftersom porerna inte täpps till med Natural Deo.
2. Jag får eksem av vanliga deodoranter, tål jag Natural Deo?


Eftersom Natural Deo inte innehåller aluminium eller andra kemikalier som många av de kommersiella deodoranterna i butikerna tycker jag absolut att det är värt att pröva den. Jag har själv känslig hud och har försökt göra en mild och effektiv produkt som passar alla. Jag brukar rekommendera den med känslig hud att först testa deodoranten utan tillsatt eterisk olja, Pure.
3. Blir det fläckar på kläderna?


Låt deodoranten dra in i huden några sekunder innan du klär på dig så undviker du eventuella fettfläckar på kläderna. Skulle du få vita märken på tröjan så tas de enkelt bort genom att gnugga lite med fuktad handduk. Deodoranten absorberas snabbt in i huden och lämnar en len och torr armhåla. Det ska inte kännas kladdigt.
4. Min Natural Deo har blivit lös i konsistensen?


Deodoranten består till stor del av kokosolja, som beroende på temperatur förändras i konsistens. Ifall den smälter helt, ta och rör om innehållet och ställ svalt en stund, så går den att använda igen.
5. Hur länge räcker Natural Deo?


Vid daglig användning av en klick i armhålorna räcker burken i ca 3 månader. Det beror lite på hur ofta samt hur stor mängd man applicerar. En burk innehåller 60 ml.
6. Varför svettas jag mera i början?


Om du har använt aluminumbaserad deodorant en längre tid kan du ha en totalblockering i dina svettkörtlar. Normalt sett lämnar aluminiumet kroppen inom tre dygn, men kroppens slaggprodukter finns fortfarande kvar i lymfkörtlarna. Resultatet är svettlukt och andra illaluktande ämnen som kan utsöndras upp till en vecka, medan kroppen rensas från orenheter. Det är inte meningen att vi ska täppa till porerna, det är gifter som kommer ut ur kroppen i form av svett och slaggprodukter, därför väldigt viktigt att vi släpper ut dem. Men efter en kort tid märker du att Natural Deo börjar hålla. Vissa kunder säger att de kunnat byta direkt till en Natural Deo utan att ha besvär, så det är väldigt individuellt hur övergången går till en naturligare deodorant.
7. Jag får finnar och bölder i armhålan efter att ha börjat använda Natural Deo?


Om du har använt aluminumbaserad deodorant en längre tid kan du ha en totalblockering i dina svettkörtlar. Normalt sett lämnar aluminiumet kroppen inom tre dygn, men kroppens slaggprodukter finns fortfarande kvar i lymfkörtlarna. Om du då undviker att använda deodoranten en tid kommer även dessa slaggprodukter att lämna kroppen. Resultatet är svettlukt och andra illaluktande ämnen som kan utsöndras upp till en vecka, medan kroppen rensas från orenheter. Om du samtidigt använder Natural Deo (min deodorant) kan kombinationen ge irritation av varierande grad i armhålan, då bikarbonaten reagerar med olika ämnen. Avvakta med min deodorant tills kroppen har rensat ut slaggprodukterna och börja sedan försiktigt med små doser som du efterhand ökar tills du märker att det funkar.